Persberichten zullen hier verschijnen.
________________________________________

Persbericht / mailing 26-10-2022

Hilversum on Wheels 2023
1e zondag van juni / 4 juni 2023

Hilversum on Wheels is een klassiekerevenement in het centrum van Hilversum.
Nadat het oorspronkelijk in 2019 voor het eerst zou plaatsvinden, en mede door Corona moest worden uitgesteld vond het in 2022 voor het eerst plaats.

Enthousiasme is het juiste woord, de bezoekers waren enthousiast en aangenaam verrast door de gevarieerdheid van de voertuigen, de deelnemers waren enthousiast mede door de leuke rit door het Gooi en de prima locatie op de Markt in Hilversum, de pers stak zijn enthousiasme niet onder stoelen of banken met reportages over het evenement in kranten, tijdschriften en op de regionale TV zenders, de gemeente was meer dan blij dat alles zo prima was verlopen en heeft meteen de medewerking toe gezegd voor 2023 en niet in de laatste plaats was de organisatie enthousiast door het gladde verloop van de dag.

Tijd dus om vooruit te kijken naar 2023
Iedere eigenaar met een oldtimer is van harte uitgenodigd om deel te nemen aan ons evenement. In verband met de planning is inschrijven (via de website) noodzakelijk.
Aan het evenement zijn voor de deelnemers geen kosten verbonden.
De voertuigen worden verwacht rond 10 uur in de ochtend en kunnen daarna meerijden in de puzzelrit.
Vanaf 12 uur is het statische evenement op de Markt en duurt tot ca. 4 uur in de middag.
Mede gezien de respons van 2022 verwachten we dat er wellicht op de markt niet genoeg ruimte is. We kunnen dan ook voertuigen plaatsten in de winkelstraten, zodat het voor het publiek nog leuker wordt om door het centrum te “dwalen”.
Omdat het midden in het centrum is hoeft niemand zich zorgen te maken over de verkrijgbaarheid van een hapje en drankje.

Naast de vaste ingrediënten willen we in 2023 extra aandacht besteden aan de volgende thema’s:

  • Brandweervoertuigen (onze Hilversumse Ford ladderwagen wordt 75 jaar)
  • Spijker, het merk waarvan de roots in Hilversum liggen
  • Hilversum Omroepstad met omroep gerelateerde voertuigen
  • Heden & Verleden, klassiekers en toekomstige klassiekers anno nu

_

Hilversum on Wheels 4 juni 2023

______________________________________
Persbericht 30-03-2020

 

Hilversum on Wheels wordt doorgeschoven naar 2022

De corona crisis treft ons allemaal, van hoog tot laag.
Een van de consequenties is dat we massaal zoveel mogelijk moeten binnen blijven en dat alle evenement tot 1 juni zijn afgelast.
Alhoewel ons evenement, Hilversum on Wheels, plaatst vindt na 1 juni is het ook voor ons hierdoor moeilijk geworden om de organisatie nu rond te krijgen, verplichtingen aangaan is riskant, klassieker liefhebbers wachten met inschrijven en sponsoren zijn terughoudend, mede door de verwachtte economische crisis veroorzaakt door de pandemie.
Met pijn in het hart heeft het bestuur daarom besloten om Hilversum on Wheels 2020 niet door te laten gaan en vol in te zetten op 2022.
We hebben daarom de gemeente verzocht om de vergunning voor 7 juni te mogen doorschuiven naar 5 juni 2022,  de eerste zondag van juni 2022.

Wij danken alle inschrijvers, helpers, vrienden en sponsoren voor hun inzet en medewerking en rekenen er op dat we gezamenlijk in 2022 een leuk klassieker evenement op kaart van Hilversum zetten.


Persbericht 25-10-2019

De Stichting Vrienden Mobiel Erfgoed Hilversum en Omstreken heeft bij de gemeente Hilversum een vergunning aangevraagd voor het oldtimer evenement “Hilversum on Wheels”
Dit bijzondere oldtimer evenement in Hilversum is gepland 7 juni 2020.

De organisatie wil met dit evenement een eerbetoon brengen aan Hilversumse bedrijven die hun steentje hebben bijgedragen aan de automobiel- en carrosseriebouw.

  • Spijker is in 1850 begonnen als Hilversumse smederij en wagenbouwer, we hebben in Hilversum nog steeds de “Spijker pandjes”.
  • Bronkhorst, bouwer van koetsen en ook carrosserieën voor luxe wagens, heeft het gebracht tot Hofleverancier.
  • Van Leersum, begonnen in 1919 met opbouw voor vracht- en bestelwagens, ziekenwagens, rouwwagens, brandweerwagens en vermaard geworden met de bijzonder gestileerde stroomlijn touringcars.
  • Renova, carrosseriebouwer gaandeweg bekend geworden van het systeem met verwisselbare laadbakken.
  • Floor assembleerde en verkocht Mack vrachtwagens in Hilversum.

Hilversum on Wheels wil zich in tijdspanne beperken tot auto’s van voor tweede helft jaren ’50, automobielen met een authentieke klassieke uitstraling, grille in het midden, spatschermen ernaast,  met daarin of daaraan de koplampen. ( simpel gezegd wel een Traction uit 55, geen DS uit 55 hoe mooi  en bijzonder die ook is ).

Behalve natuurlijk de “gewone” auto’s uit de jaren 1900 tot 1955 zoeken de organisatoren voor dit evenement  speciaal auto’s die de soort en leeftijd genoten zijn van de Hilversumse auto’s: Bestelwagens, vrachtwagen(tje)s, ziekenwagens, begrafeniswagens, oude taxi’s, brandweerwagens, bussen.
Originele ( 1pk ) koetsen van Spijker en Bronckhorst passen ook uitstekend bij het evenement.

Onderdeel van het evenement is een rit met de klassieke auto’s door ‘t Gooi

De toegang voor het evenement op de markt in Hilversum is gratis.
Nu al vragen? Mail even met  info@hilversumonwheels.nl