1935 Ford brandweerwagen

De zoektocht naar voertuigen voor Hilversum on Wheels brengt ons op plaatsen waar we ware juweeltjes kunnen vinden zoals in Linschoten waar we een bijzondere Ford brandweerwagen bezochten die door Van Leersum gebouwd is.

De plaatsnaam Linschoten is afkomstig van de adellijke familie Linschoten die een kasteel en uitgebreide landerijen bezat en hier begint ook het verhaal van de brandweerwagen. Op de landerijen van Linschoten branden in korte periode 3 boerderijen af, reden om aan de vrijwillige brandweer van Linschoten deze wagen ter beschikking te stellen.

In april 1935 nam Linschoten deze prachtige, door van Leersum gebouwde, Ford ( Fordson ) brandweerwagen in gebruik en diezelfde brandweer is na 85 jaar nog steeds de trotse bezitter van deze wagen op leeftijd.
De wagen ziet er uit om door een ringetje te halen. Met veel liefde en geduld hebben de brandweer mannen van Linschoten hem onderhouden en gerestaureerd en verkeerd in een conditie alsof hij gisteren is afgeleverd door Van Leersum.

Het spreekt vanzelf dat de brandweermannen van Linschoten met hun voertuig op 7 juni naar Hilversum, de geboortestad van hun wagen, komen om hun trots te laten zien.