Het evenement wordt gehouden op de Markt aan het Langgewenst in Hilversum.
De ingang voor de oldtimers is aan de Stationsstraat zijde.

 

De locatie op de markt in Hilversum is niet alleen gekozen vanwege de centrale ligging, beschikbare ruimte en binnenstad met haar faciliteiten op loopafstand, maar is ook gekozen vanwege het historische karakter en dan met name de aan de markt gelegen foodhal “Mout”.
Dit bouwwerk was begin 20ste eeuw de plaats waar een van de eerste automobielbedrijven van ’t Gooi was gevestigd.
Auto-Palace De Wit verkocht op deze locatie exclusieve automobielen van het inmiddels vergeten Belgische merk Vivinus.
De Wit liet dit gebouw neerzetten met een voor die tijd moderne en weelderige uitstraling in Art Nouveau stijl, ook had het gebouw een zeer bijzonder, unieke dakconstructie met een enorme vrije overspanning.
Nadat Auto-Palace haar activiteiten stopte in dit pand kwamen achtereenvolgens de NSF ( Nederlandsche Seintoestellen Fabriek ), feestzaal Trianon en de Casino bioscoop er in.
Na vertrek van de bioscoop naar de overkant van het markt terrein stond het gebouw op de nominatie gesloopt te worden.
Gelukkig is dit voorkomen en werden veel elementen van vroeger gerestaureerd, zoals het  art-nouveau decor boven de grote deuren aan de Naarderstraat, precies zoals dat ruim 100 jaar geleden de gevel sierde boven de showroom van Auto-Palace.

Op de markt staan diverse horecastands tijdens Hilversum on Wheels voor een hapje en een drankje, in ons programmaboekje vind je kortingsbonnen voor  consumpties bij deze stands.